Masine za ciscenje podova

Masine za ciscenje podova

STAR SW 92/40 - mašina za čišćenje podova

Masine za ciscenje podova su zapravo masine ciji naziv govori puno o njima, ali ne i citavu pricu. Cesto ljudi smatraju da su masine za ciscenje podova isto sto i masine za pranje podova. Profesionalci znaju do to nije isto. Ciscenje i pranje, to je isto, zar ne? U svakodnevnom govoru da, ali ne i u ovom slucaju. Masine za ciscenje konkretno ciste podove. Sistemom metli koje skupljaju prljavstinu i na kraju je uvlace u rezervoar za skladistenje prasine i prljavstine. U ovom slucaju se ne koristi voda ili voda pomesana sa hemijskim sredstvima, vec iskljucivo suv nacin ciscenja. Zbog toga se ove masine nazivaju i cistilice ili metelice.

Primena masine za ciscenje podova

Primena masina za ciscenje podova je veoma konkretna. Koriste se za skupljanje prljavstine i prasine sa podova i zbog toga se nazivaju metelice ili cistilice jer su one zapravo profesionalne automatizovane metle. Zbog svega pomenutog do sad jasno je da je njihova primena najlogicnija za spoljasnje prostore gde se lako skuplja lisce, prasina i prljavstina. Obicno su to parkinzi, prilazi, dvorista velikih firmi itd. Iako najcescu primenu nalaze na spoljnim prostorima, u nekim slucajevima koriste se i u zatvorenim. Obicno to budu garaze, magacini, proizvodnje i sl.

Princip rada masina za ciscenje podova

Princip rada masina za ciscenje podova je jednostavan, ali jako uspesan.

Konstrukcija masine

Kod bilo kojeg modela, odnosno gabarita masine, napred se nalazi jedna ili dve okrugle cetke koje sluze kao metla. Te cetke okrecu se obe ka unutra, odnosno leva cetka u smeru kazaljke na satu, dok desna vrti u drugom smeru. Na taj nacin omogucavaju da sva prasina i prljavstina dolazi samu sredinu masine. Takodje, cetke su tako projektovane da su idealne da izvlace prljavstinu na ivicama trotoara ili iz coskova. Kada prljavstina dodje na sredinu, u centralnom delu negde okvirno na sredini masine nalazi se jedna velika cetka u obliku valjka koja se proteze celom sirinom masine. Ona ima funkciju da svu tu prasinu i prljavstinu povuce sa sobom i ubaci u rezervoar za skladistenje prasine i prljavstine. Pomocu ovog jednostavnog sistema rada mogu se ocistiti jako velike povrsine za jako kratko vreme. Veoma je velika efikasnost. Kada se popuni rezervoar, on se kod manjih modela masina rucno skida i prazni, dok kod bas velikih modela postoji hidraulika koja prazni rezervoar na pritisak jednog dugmeta.
Ponudu naših mašina možete pogledati na sledećem linku – mašine za čišćenje podova .