Mašinsko čišćenje garaža

Mašinsko čišćenje garaža

Mašinsko čišćenje garaža

Mašinsko čišćenje garaža je neizostavni proces kada je reč o čistoj garaži ili parking mestu. U ovom blogu ćete se upoznati sa celokupnim procesom mašinskog čišćenja garaža, prednostima, beneficijama i povoljnostima.

Mašinsko čišćenje garaža

Svi smo nebrojeno puta videli zapuštene i prljave garaže i parkirališta. Najčešće su to fleke od ulja i goriva, tragovi automobilskih guma, žvakaće gume, razne vrste prljavština, blato, lišće i dr. Da takvi prizori ne bi postali učestaliji, mašinsko čišćenje garaže je jedna od najboljih metoda za održavanje čistoće garaža. To je proces uklanjanja svih vrsta prljavštine i nečistoća iz garaže pomoću profesionalnih mašina za pranje podova najkvalitetnijih svetskih proizvođača čiji smo generalni zastupnici. Ovaj proces je veoma efikasan i ,kao najbitnije, nudi brojne prednosti u odnosu na tradicionalne – ručne metode čišćenja.

Prednosti mašinskog čišćenja garaža u odnosu na ručno pranje

Jedna od najvećih prednosti mašinskog čišćenja garaže je brzina i efikasnost čišćenja. Mašine za pranje podova mogu da očiste velike površine u jako kratkom vremenskom periodu, što je mnogo brže nego ručno čišćenje. Ove mašine su veoma efikasne kada je u pitanju otklaklanje svih vrsta nečistoća i prljavštine. Još jedna prednost mašinskog čišćenja garaže je njegova jednostavnost i praktičnost. Mašine mogu da očiste i dublje slojeve prljavština koje su se nakupile tokom vremena, što je teško uraditi pomoću tradicionalnih metoda čišćenja. Mašinsko čišćenje garaže je mnogo bezbednije nego ručno čišćenje. Tokom mašinskog čišćenja garaža koriste se jako kvalitetna hemijska sredstva za pranje podova. Ovo je najveća prednost za poslovne objekte, gde je fluktuacija ljudi velika. Kod mašinskog čišćenja garaže rezultati su vidljiviji i traju duže.

Mašinsko čišćenje garaža, kao i odabir mašina za pranje garaža je ustanovljeno na osnovu nekoliko faktora:


⦁ površinom garaže;
⦁ fluktuacijom korisnika;
⦁ vrstom vozila koja koriste garažu (automobili, autobusi, kamioni i dr.);
⦁ učestalošću i obimom prljanja;
⦁ stepenom površinskog oštećenja podloge;

Kako do perfektno čiste garaže?

Tokom procesa mašinskog čišćenja garaža, jako je važno napomenuti značaj upotrebe kvalitetnih sredstava za pranje podova. Upravo ona omogućavaju izvanredne rezultate. Najkvalitetnije i najpouzdanije sredstvo za čišćenje podova je Floor wash strong – koncentrovano sredstvo za pranje jako zaprljanih površina. Koristi se na tvrdim podovima kao što su linoleum, beton, asfalt i sl. Otklanja i najveća zaprlljanja, uključujući i ulje. Može se koristiti u hipermarketima, garažama, auto servisima, poslovnim prostorima, hotelima i drugim objektima. Idealno je za korišćenje u kombinaciji sa mašinama za pranje podova. Sredstvo sadrži prijatnu aromu.

Način primene:
Svakodnevno čišćenje: koncentrat rastvoriti u odnosu 1:200 – 1:100 ili 5-10 ml/L.
Generalno čišćenje: koncentrat rastvoriti u odnosu 1:50 – 1:25 ili 20-40 ml/L.

Sredstvo za mašinsko čišćenje garaža

Najpouzdanije mašine koje se koriste za čišćenje garaža

  • Star SC 4300 je mašina za pranje svih vrsta podova najpoznatijeg turskog proizvođača Star. Idealna je za pranje garaža. Napajanje je 24 V. Radni zahvat je 510 mm. Poseduje impresivnu snagu motora četke, koja iznosi 510 W 24 V. Snaga motora usisivača je 700 W x 24 V. Mašina je dimenzija: 910 x 1150 x 1035 mm. Prečnik četke je 510 mm. Težine je oko 110 kilograma. Pritisak četke ili diska na podlogu je 30 kg. Dužina usisne grane je 800 mm. Maksimalan uspon je 3%. Brzina je 0-4 km/h. Posebna pogodnost je rezervoar čiste vode zapremine 43 litra, dok je rezervoar prljave vode 49 litara. Kapacitet pranja je 2000 m2/h. Autonomija rada mašine je oko 1,5 h (kada je u pitanju baterijski model).

Mašina postoji u baterijskoj i strujnoj verziji.

Mašinsko čišćenje garaža
  • Star SC 5100 je mašina za pranje svih vrsta podova najpoznatijeg turskog proizvođača Star. Napajanje je 24 V. Radni zahvat je 510 mm. Poseduje impresivnu snagu motora četke, koja iznosi 500 W 24 V. Snaga motora usisivača je 550 W 24 V. Mašina je dimenzija: 570 x 1160 x 1060 mm. Prečnik četke je 510 mm. Težine je 60-ak kilograma. Pritisak četke/diska na podlogu je 30 kg. Dužina usisne grane je 550 mm. Maksimalan uspon pri radu mašine je 3%. Brzina je 0-4 km/h. Posebna pogodnost je rezervoar čiste vode zapremine 47 litara, dok je rezervoar prljave vode 50 litara. Autonomija rada je 1,5 h. Kapacitet pranja je oko 2000 m2/h.
  • Star SW 92 je poznata i kao mehanička čistilica poznatog turskog proizvođača Star. Namenjena je za čišćenje velikih površina kao što su magacini i hale. Pomoću dve četke sa prednje strane, sa lakoćom čisti lišće i prljavštinu. Najbitnija prednost je radni zahvat – 920 mm. Radni učinak je oko 3680 m2/h. Dimenzija je: 1300 x 950 x 1050 mm. Težine je 24 kg.
Mašinsko čišćenje garaža
Mašinsko čišćenje garaže sa Correcto clean shop-om

Obzirom da smo ustanovili značaj i ulogu mašinskog čišćenja garaža, sledeći korak je proaktivnost – samoinicijativa ka preduzimanju konkretnih mera. Budite slobodni i kontaktirajte nas u vezi pitanja, nedoumica ili detalja koja imate. Takođe, posetite nas na adresi Svetozara Radojčića 68b – Medaković 3, Beograd.