Profesionalni i industrijski usisivači

TOP 3 najkvalitetnija profesionalna i industrijska usisivača

Profesionalni i industrijski usisivači - correcto.rs

Profesionalni i industrijski usisivači kao sinonim za čiste podove. U ponudi imamo veliki broj profesionalnih i industrijskih usisivača poznatih svetskih proizvođača kao što su: STAR i FIORENTINI.
Star je turska kompanija koja se dugi niz godina bavi proizvodnjom najkvalitetnijih profesionalnih i industrijskih usisivača, mašina za dubinsko pranje, mašina za pranje i čišćenje podova, opreme za čišćenje i pranje i rezervnih delova. Na lageru imamo profesionalne i industrijske usisivače kao što su: Baby, Herkul 20 DP, WD (20,35 i 60) sa dva ili tri motora i mnoge druge.
Fiorentini je italijanska kompanija koja se bavi proizvodnjom pouzdanih profesionalnih i industrijskih usisivača, ručno vođenih i vozećih mašina za pranje i čišćenje podova, opreme za čišćenje i rezervnih delova.

U ovom blogu ćete se detaljno upoznati sa karakteristikama, performansama, vrstama, upotrebom i namenom profesionalnih i industrijskih usisivača.

Po čemu su poznati profesionalni i industrijski usisivači?

Profesionalni i industrijski usisivači se koriste za mokro i suvo usisavanje velikih i zahtevnih površina – industrijskih i proizvodnih hala, magacinskih prostora, fabrika, medicinskih ustanova itd. Zbog svojih karakteristika i performansi, dizajnirani su za upotrebu u industrijskom okruženju. Jako bitna prednost profesionalnih i industrijskih usisivača je njihova usisna snaga/moć, što omogućava usisavanje skoro svih vrsta prljavštine, prašine, otpada različite veličine, tečnosti, piljevine, lišća, plastike, sitnijih ostataka metala, zapaljivih čestica i drugih materijala za vrlo kratko vreme. Pored toga, pokazali su se kao izuzetno izdržljivi. Jedni su od retkih koji se mogu koristiti za stalnu upotrebu i u ekstremnim uslovima rada. Industrijski usisivači su dostupni u različitim veličinama i verzijama zavisno od nivoa buke, vrste i zapremine rezervoara, snage motora, napona i dr. Prilagodljivi su različitim potrebama i uslovima rada.
Jako je važno znati razliku između profesionalnih, hotelskih, komercijalnih industrijskih i industrijskih usisivača. U nastavku teksta ćemo objasniti po čemu se razlikuju.
Hotelski usisivači su karakteristični po tome što proizvode jako mali nivo buke. Najčešće se koriste u hotelima i restoranima. Bešumni su tokom rada. Manjih su dimenzija i snage motora u odnosu na industrijske usisivače. Najpoznatiji model hotelskih usisivača je Star baby. Sa druge strane, industrijski usisivači su kompleksniji i dele se u dve kategorije:

  1. Komercijalni industrijski usisivači – koriste se pretežno za usisavanje prašine, prljavštine, vode i sl. Nije preporučljivo da se koriste za usisavanje krupnijih ostataka od plastike i metala ili sitnijeg šuta. Poseduju rezervoare manje zapremine. Manjih su gabarita u odnosu na industrijske usisivače, o kojima ćemo u nastavku reći više detalja.
  2. Industrijski usisivači – koriste se za komplikovanija i zahtevnija usisavanja, pretežno u industriji – magacinskim prostorima, industrijskim i proizvodnim halama. Namenjeni su za usisavanje masnoće, piljevine, plastičnih i metalnih ostataka, građevinskog šuta.

TOP 3 najkvalitetnija profesionalna i industrijska usisivača


U nastavku ćemo vas upoznati sa našim najkvalitetnijim profesionalnim i industrijskim usisivačima.

  • Star baby je usisivač specifičan za suvo usisavanje prašine. Pruža veliku udobnost tokom rada zbog perfektnog kućišta, napravljenog od najkvalitetnije plastike. Nerdjajući čelik i najkvalitetniji motor od 1200W i kapacitet posude od 7 litara omogućava izvanredne rezultate. Poseduje perfektne specifikacije i performanse. Pomoću njih se omogućava nizak nivo buke. Zahvaljujući svom perfektno-izolacionom sistemu filtera, čisti sve vrste prljavštine i prašine. Poznati su i kao komercijalni usisivači koji su karakteristični za održavanje higijene u poslovnim prostorima i najčešće u hotelima. Dimenzija je 430 x 330 x 400 mm i ne zauzima puno prostora. Protok vazduha 173 m2/h i napajanje 220 V omogućava sjajnu usisnu moć. Težak je 7 kilograma. Usisivač poseduje kabl, čija je dužina oko 7,5 m. Usisno crevo obezbeđuje usisavanje prašine u ćoškovima, visokim plafonima i drugim manje pristupačnim mestima. Usisivač STAR BABY postoji i u baterijskom verziji.
Star baby profesionalni usisivač
  • Star WD 20,35 i 60 je usisivač za mokro i suvo usisavanje. Javlja se u plastičnoj i metalnoj verziji. Broj nakon imena usisivača označava zapreminu rezervoara – 20, 35 i 60 litara. Usisivač je jako izdržljiv i jedan je od najkvalitetnijih među usisivačima za mokro i suvo usisavanje. Zahvaljujući praktičnom kućištu od nerđajućeg čelika ili plastike, idealan je za one koji žele jednostavnu upotrebu, jedinstvene performanse i visok kvalitet. Ima nizak nivo buke. Poseduje gumene točkove koji ne ostavljaju tragove.
  • FIORENTINI FW2 XR Z22 – kompaktni i prenosivi industrijski usisivač sa sertifikatom ATEKS Z22, opremljen snažnim motorom bez četkice, bez održavanja. Čelična konstrukcija 100 %. Mogućnost usisavanja prašine, tečnosti i čvrstih materijala u isto vreme. Odvojivi kontejner visokog kapaciteta od nerdjajučeg čelika AISI 304 sa mogučnošću upotrebu vreća za jednokratnu upotrebu. Detektor začepljenja filtera i integrisani sistem za ručno čišćenje filtera.

Zaključak

Profesionalni i industrijski usisivači su neophodni za održavanje industrijskih i komercijalnih prostora. Svojom snagom, izdržljivošću i sposobnošću da uklone štetne materije, usisivači omogućavaju bezbedno i čisto radno okruženje.